МВФ: Ірландія може сама впоратися зі своїми фінансовими труднощами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Ірландія може сама впоратися зі своїми фінансовими труднощами

161
Влада Ірландії в змозі самостійно справлятися з фінансовими проблемами країни. Таку думку висловив сьогодні директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан, який знаходиться в японській Йокогамі на саміті Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС). Разом з тим, глава МВФ також зазначив, що до теперішнього часу не отримував звернень за допомогою від ірландського уряду, передає РБК з посиланням на агентство Reuters.
"Я не контактував з Ірландією і думаю, що влада може сама впоратися", - заявив Д.Стросс-Кан.
Тим не менш, голова міжнародної організації вказав на те, що в разі необхідності валютний фонд міг би надати підтримку Дубліну при отриманні відповідного запиту. Також він зазначив, що не сумнівається в успіху переговорів ірландської влади з Євросоюзом.
"Переговори тривають, і мова йде про використання грошових коштів європейського стабілізаційного фонду (European Financial Stability Facility, EFSF), однак питання про реструктуризацію (боргу) не стоїть", - зауважив Д.Стросс-Кан. Разом з тим, глава МВФ підкреслив, що поточні складнощі Ірландії в значній мірі відрізняються від проблем Греції і не варто прирівнювати їх один до одного.
Нагадаємо, кількома днями раніше серед інвесторів поширилися чутки про те, що Євросоюз готує екстрену програму допомоги Ірландії обсягом до 80 млрд євро. Крім того, власники держпаперів Ірландії побоюються, що у випадку реструктуризації її заборгованості вони будуть змушені погодитися лише на часткове повернення вкладених коштів. На тлі цих побоювань ринкова прибутковість 10-літніх ірландських держпаперів підскочила до 9,1% (рекорд за весь час існування єврозони), а їх вартість падає щодня протягом двох тижнів поспіль.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас