Обама виступив проти введення постійних податкових пільг для багатих громадян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама виступив проти введення постійних податкових пільг для багатих громадян

Казна та Політика
186
Сьогодні на прес-конференції в Сеулі президент США Барак Обама висловився проти введення постійних податкових пільг для осіб із високим доходом, передає Reuters. Він наполягає на продовженні податкових пільг лише для осіб, чий дохід не перевищує $250 тисяч на рік. За його словами, протягом наступного десятиліття бюджет втратить $700 млрд в тому випадку, якщо податкові пільги для багатих американців стануть постійними.
Однак Білий дім буде змушений піти на поступки республіканцям, що значно збільшили вплив у Сенаті після недавніх проміжних виборів. "Я, як і раніше, вважаю продовження податкових пільг заможним громадянам помилковим рішенням і сподіваюся досягти компромісу". Наступного тижня Обама обговорить це питання із лідерами демократів і республіканців.
Нагадаємо, що термін дії всіх податкових пільг, введених для фізичних осіб під час президентства Джорджа Буша, закінчується у 2011 році. "Моє головне завдання - затвердити постійні пільги для середнього класу, аби гарантувати стабільність 98% американців", заявив президент.
Демократи збережуть контроль над обома палатами Конгресу до кінця 2010 року. Якщо до того часу не буде досягнута угода з цього питання, то республіканська більшість, ймовірно, доб'ється продовження податкових пільг для всіх категорій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас