ГПУ хоче прискорити екстрадицію Данилишина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ хоче прискорити екстрадицію Данилишина

Казна та Політика
136
Генеральна прокуратура України має намір активізувати процедуру екстрадиції з Чехії колишнього міністра економіки Богдана Данилишина, який звинувачується у фінансово-майнових злочинах.
Як передає кореспондент УНІАН, про це стало відомо сьогодні на прес-конференції у Києві.
"Українські правоохоронці звернулися до Чехії, аби його було екстррадійовано. Процес цей затяжний, але активізуватимемо роботу в цьому напрямі, аби Данилишина швидше було доставлено до України", - сказав генпрокурор.
За словами Пшонки , всі необхідні матеріали українська сторона із цього приводу передала чеським колегам.
Як повідомляв УНІАН, за даними Генпрокуратури, екс-міністр економіки України, академік Данилишин був затриманий 18 жовтня в Чехії при зверненні по допомогу до лікувальної установи.
В свою чергу адвокат колишнього міністра економіки України Степан Українець заявив в коментарі УНІАН, що Данилишин сам вирішив зустрітися із українськими слідчими і добровільно прийшов на цю зустріч до посольства України в Чехії у супроводі адвокатів. Адвокат підкреслив, що затримання Данилишина відбулось на території посольства.
За інформацією МВС України, Данилишин “звинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас