Фантастичне жахіття шириться планетою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фантастичне жахіття шириться планетою

5459
Професійні терористи готові застосовувати найновіший вид зброї. Фахівці із Пентагону представили велику доповідь, присвячену найбільш вірогідним варіантам терористичних загроз найближчих десяти років, повідомляє CNews.
Серед висновків високотехнологічного озброєння експерти назвали електромагнітні бомби, смертельні віруси, а також "розумний пил" і "больові промені". Америка вже мала сумний досвід зіткнення із повітряним тероризмом. Проте військові упевнені, що повторення подій вересня 2001 р. або навіть вибух літака в повітрі в даний час лиходіям було б реалізувати надзвичайно важко. Куди вірогідніше, що терористи спробують використовувати дистанційно керовані літальні модулі, а можливо, і невеликі крилаті ракети. Ці повітряні апарати сповна здатні доставити до потрібного об'єкта близько 1 кг вибухових речовин і елементів враження. При цьому їх практично неможливо виявити за допомогою традиційних радарних систем ППО, а запустити такі ракети можна мало не із заднього двору будь-якого будинку у США.
Терористи можуть скористатися і нанотехнологіями. Так, експерти дуже побоюються так званого "розумного пилу". Йдеться про мікроскопічних роботів-термінаторів, які не помітні оку, але при цьому, немов полчища термітів, здатні цілеспрямовано руйнувати найміцніші матеріали.
Ще одна напівфантастична технологія - "промені болю". Фахівці говорять про можливість використання мікрохвильових або акустичних променевих гармат, їх потенційне застосування - дія на натовп для створення хвилювань і паніки. Прямої дії в таких променів немає, проте жертв подібна зброя може залишати більше, ніж традиційні бомби.
Звичайні вибухи навряд чи зацікавлять "глобальне зло майбутнього". Набагато перспективніше виглядають "брудні бомби", заражені радіоактивними відходами. Або, наприклад, бомби об'ємного повітряного вибуху, точніше, компактніші варіанти промислової зброї. Площа враження таких бомб надзвичайно велика, при цьому зробити їх відносно не важко, стверджують військові експерти США.
Не менш небезпечна і електромагнітна бомба. Її потенційний удар по територіях, через які проходить величезна кількість інтернет-трафіку, може знищити до 40% потужностей Мережі. При цьому на ремонт буде потрібно не менше року. Взагалі, загроза кіберзлочинів дуже непокоїть державні спецслужби. Серед терористів з'являється все більше професійних хакерів. Вже в найближчі десять років за допомогою традиційних електронних засобів перехоплення фахівці з безпеки зможуть знаходити лише терористів-аматорів. При цьому кібератаки вже стають одним із улюблених видів активності злочинців.
Виключаючи можливість потрапляння до терористів атомної зброї, фахівці найбільше побоюються того, що адепти світового зла оволодіють новітньою біотехнологією. Експериментальні віруси і бактерії, а також їх окремі токсини здатні викликати масові епідемії на величезних просторах.
Терористичні акти відбуваються в світі буквальний щодня. Найбільша активність злочинців на Близькому Сході, переважно - в Іраку і Пакистані, а також в Африці, Південній Азії і, звичайно, в Росії - на Північному Кавказі. Лише за 2010 р. на території РФ було здійснено більше 20 великих терактів.
За матеріалами:
Утро
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас