Держкомпідприємництва пропонує об'єднати Держспоживстандарт і Держкомісію з контролю за цінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держкомпідприємництва пропонує об'єднати Держспоживстандарт і Держкомісію з контролю за цінами

Казна та Політика
179
Голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Михайло Бродський пропонує створити єдиний контролюючий орган шляхом об'єднання Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики та Державної інспекції з контролю за цінами, а також скасувати деякі інструкції, що регулюють підприємницьку діяльність і перешкоджають розвитку бізнесу.
Як повідомила прес-служба Держкомпідприємництва у четвер, такі ініціативи висловив Бродський міністру економіки України Василю Цушку під час спільної наради керівництва Міністерства економіки і Держкомпідприємництва.
"Підприємці сьогодні кажуть: "Якщо хочете брати податки, припиніть стягувати побори". Ми повинні захистити бізнес від "узаконеного хабарництва", - сказав Бродський.
Він також висловився за необхідність здійснити ревізію всіх інструкцій Держспоживстандарту, що регулюють підприємницьку діяльність, та скасувати ті, які заважають вільному розвитку бізнесу і стримують процес дерегуляції.
Як зазначив Бродський, на рівні уряду визнано, що основні перешкоди щодо дерегуляції економіки країни йдуть від Держспоживстандарту, Держкомзему та Мінрегіонбуду.
Цушко підтримав ініціативи Держкомпідприємництва, спрямовані на дерегуляцію економіки, і підкреслив важливість співробітництва Мінекономіки з Держкомпідприємництва, зокрема щодо впорядкування адміністративних послуг.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів України 10 листопада звільнив начальника Державної інспекції з контролю за цінами Тетяну Рудь за порушення присяги держслужбовця.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас