G20 ще не визначила "системно важливі банки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G20 ще не визначила "системно важливі банки"

Казна та Політика
226
Світові регулятори ще не склали списки банків, які вважаються "занадто великими, щоб впасти", повідомили в середу особи, близькі до робочої групи "Великої двадцятки".
Газета Financial Times написала, що азіатські банки будуть вилучені із запропонованого G20 переліку "системно важливих фінансових інститутів", бо система класифікації буде дворівневою.
Як повідомляє газета, великі азіатські банки будуть швидше поміщені в список інституцій, орієнтованих на внутрішній ринок, ніж в список тих банків, банкрутство яких може становити небезпеку для світової фінансової системи, і до яких повинні застосовуватися найбільш суворі правила.
Ця новина обвалила акції японських фінансових компаній, тому що газета процитувала джерело, яке сказало, що три провідні японські банки можуть потрапити до списку компаній, орієнтованих на внутрішній ринок.
Однак особи, близькі до Ради з фінансової стабільності (FSB), яка є регулюючим органом G20, кажуть, що вона ще не вирішила, які компанії будуть класифіковані як "системно важливі фінансові інститути" (SIFIs).
"Двох списків не існує", - сказав один чиновник, близький до FSB.
Джерела додали, що додаткові заходи, спрямовані на абсорбцію збитків, будуть застосовані до всіх системно важливих фінансових інститутів, незалежно від того, вбудовані вони у світову систему, чи ні, але "спочатку" вони будуть накладені саме на глобальні SIFIs.
"Передчасно говорити щось про певні інституції та їх кількість", - сказав чиновник.
Financial Times послалася на список банків, який, за її словами, був в оригінальному переліку "дуже великих, щоб впасти" банків. Однак джерела сказали, що це стосується старого списку, складеного Форумом з фінансової стабільності - попередником FSB - для того, щоб визначити, які банки повинні стати об'єктом спостереження для міжнародних регуляторів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас