Ху Цзіньтао: Китай продовжить реформу обмінного курсу юаня, але робитиме це поступово — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ху Цзіньтао: Китай продовжить реформу обмінного курсу юаня, але робитиме це поступово

Валюта
283
Китай продовжить реформування механізму утворення обмінного курсу юаня, але буде робити це поступово. Про це заявив у четвер голова КНР Ху Цзіньтао на зустрічі з президентом США Бараком Обамою. Обидва лідери перебувають зараз в південнокорейській столиці - беруть участь у саміті "великої двадцятки".
Пекін, за словами китайського лідера, буде дотримуватися тієї політики щодо обмінного курсу юаня, про яку було оголошено в червні цього року, однак "реформа може йти лише поступово". У даному випадку голова КНР нагадав своєму американському колезі про те, що 19 червня Народний банк Китаю оголосив про активізацію реформи механізму формування обмінного курсу юаня і про підвищення його гнучкості.
США вважають обмінний курс китайської національної валюти серйозно заниженим і вбачають у цьому одну з основних причин величезного дефіциту в своїй торгівлі з КНР.
На зустрічі з президентом США Ху Цзіньтао також висловив надію на те, що американська сторона якнайшвидше зніме обмеження на експорт високотехнологічної продукції в КНР, а також забезпечить для китайських інвестиційних компаній умови для здорової конкуренції на американському ринку. При цьому голова КНР висловив готовність продовжувати спільний з США пошук шляхів вирішення розбіжностей у торговельно-економічній сфері.
Раніше Обама заявив, що США і Китай зрушилися з мертвої точки в обговоренні економічних питань. "У нас, як у двох провідних економік світу, є особливі зобов'язання, які необхідно виконувати для підтримки міцного економічного балансу та сталого економічного зростання. Я думаю, що американо-китайські відносини стали міцнішими за минулі декілька років, у міру того як ми обговорюємо низку не лише двосторонніх, а й світових проблем", - сказав президент США.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас