Обама: В американо-китайських економічних відносинах намітився прогрес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: В американо-китайських економічних відносинах намітився прогрес

Казна та Політика
274
В американо-китайських економічних відносинах намітився прогрес. Таку заяву зробив сьогодні Президент США Барак Обама під час своєї зустрічі з президентом КНР Ху Цзіньтао, що пройшла в рамках розпочатого в Сеулі саміту "великої двадцятки".
Та коментуючи найбільш гостре у двосторонньому порядку денному питання підвищення курсу юаня, Обама обмежився лише найбільш нейтральними ремарками. Другою головною темою почалися консультації, крім китайської національної валюти, стала тема відкритості економіки КНР.
Оптимізм у дискусії щодо юаня був присутній і в промові міністра фінансів США Тімоті Гейтнера. Останній прогнозує, що Пекіну загрожує інфляція і зростання вартості активів, якщо влада республіки не перестане чинити опір тиску ринку, підвищує курс юаню. Цей тиск буде лише набирати сили, оскільки інвестори впевнені в значному потенціалі зростання економіки Піднебесної та її продуктивності, вказав чиновник, відзначивши, що виявив розуміння цієї тенденції у китайського керівництва і рішучість продовжити реформу монетарної політики. Гейтнер також заявив, що Білий Дім не буде штучно занижувати курс долара для стимулювання економічного зростання.
Влітку поточного року Народний банк Китаю ухвалив рішення про надання більшої гнучкості курсу юаня в рамках продовження призупиненої в 2008 році реформи. Тоді взяти паузу Пекін змусила глобальна фінансова криза.
За розрахунками аналітиків, експертів і економістів, в даний час курс юаня занижений приблизно на 40%, що дає переваги китайським експортерам і викликає критику Вашингтона. Щоб чинити тиск на Пекін, конгрес США прийняв пакет заходів, які дозволяють Білому дому вводити торгові санкції проти країн, зайнятих валютними спекуляціями. Між тим, КНР залишається головним торговельним партнером США.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас