Мінтрансзв'язку запровадить знижки до 50% на оброку транзитних вантажів у портах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінтрансзв'язку запровадить знижки до 50% на оброку транзитних вантажів у портах

111
Міністерство транспорту та зв'язку України знизить ставки на виконання робіт з транзитними вантажами у вітчизняних портах на 2011 рік. Про це повідомили в прес-службі МТЗУ.
Розмір знижок коливається від 18% до 50% - залежно від виду вантажу.
"Цей крок збільшить обсяг перевезень транзитних вантажів у напрямку українських портів, підвищить рівень прибутковості портів і збільшить відрахування до Держбюджету", - прогнозує результат міністр транспорту та зв'язку Костянтин Єфименко.
Для реалізації цих прогнозів фахівцями Держадміністрації морського та річкового транспорту розроблено проект наказу Мінтрансзв'язку "Про розміри знижок до граничних акордних ставок плати за виконання навантажувально-розвантажувальних робіт з транзитними вантажами в портах України на 2011 рік", який виноситься на публічне громадське обговорення.
Документ встановлює розміри знижок на роботи з транзитними вантажами в усіх вітчизняних портах, що, за попередніми розрахунками, дозволить у наступному році отримати близько 466 млн грн доходів від таких операцій і перерахувати близько 41 млн грн податку на прибуток підприємств до Державного бюджету.
Аналіз ефективності застосування знижок у минулому показує, що такий крок є дієвим і виправданим. Так, протягом IV кварталу 2009 року та січня-вересня 2010 року (фактичний термін дії знижок) вдалося залучити додатково близько 8822 тонн транзитних вантажів. Такі результати дозволяють прогнозувати, що в 2011 році цей показник буде значно перевищений.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас