Мінекономіки запропонувало приватизувати метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки запропонувало приватизувати метро

Казна та Політика
154
Мінекономіки запропонувало приватизувати метро. Міністерство економіки ініціює дозвіл приватизації теплоелектроцентралей, метрополітенів і майнових комплексів підприємств авіаційної промисловості.
Про це говориться у розробленому міністерством законопроекті, яким пропонується внести зміни до законів "Про приватизацію державного майна" і "Про список об'єктів права держвласності, що не підлягають приватизації".
Зазначені підприємства пропонується виключити зі списку об'єктів, які забезпечують життєдіяльність держави, мають загальнодержавне значення і не підлягають приватизації.
Із цього списку також пропонується виключити майнові комплекси підприємств, які ведуть виробництво основної залізничної техніки - електровозів, тепловозів, дизельних поїздів, вагонів.
Разом з тим законопроект передбачає заборону на приватизацію підприємств-адміністраторів державних реєстрів, інших інформаційних систем, що містяться за рахунок держбюджету.
Також в список об'єктів, що не підлягають приватизації, пропонується включити підприємства, що входять до складу держконцерну "Національне виробничо-аграрне об'єднання "Массандра" (Крим).
Окремо прописана заборона на приватизацію підприємств і структурних підрозділів підприємств, що входять до складу "Укрспирту", які мають майнові комплекси із виготовлення спирту. Зараз діє заборона на приватизацію майнових комплексів підприємств, які виготовляють спирт, вина і горілчані вироби, проте цей абзац законопроектом пропонується виключити.
Також пропонується заборонити приватизувати аеродроми і аеродромні об'єкти (злітно-посадочні смуги, стернові доріжки, перони, системи посадки, наземні засоби зв'язку, навігацію та інше).
Як повідомляли Ukranews, раніше Фонд держмайна оголосив про намір приватизувати 61,58% (державну частину) найбільшої українській авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".
В січні-жовтні Фонд державного майна перерахував до державного бюджету 543,004 млн гривень від приватизації держмайна (8,55% від вступів, які повинна принести держбюджету приватизація за держбюджетом на 2010 - 6 млрд 350 млн гривень).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас