Економісти зберегли прогноз зростання ВВП США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економісти зберегли прогноз зростання ВВП США

Казна та Політика
297
Прогнози зростання економіки США на поточний і наступний роки залишилися без зміни, свідчить опитування американських економістів. Група із 51 експерта не змінює прогноз вже третій місяць поспіль.
За даними опитування Blue Chip Economic Indicators, проведеного на початку листопада, очікування зростання ВВП США в 2010 році залишилися на тому ж рівні, що і минулого місяця, - 2,7% в річному обчисленні. Прогноз зростання ВВП на 2011 рік також не був змінений - 2,5%.
За даними огляду, "не раніше ніж до середини наступного року економіка почне зростати досить швидко для скорочення нинішнього рівня безробіття".
Стабільний прогноз зростання передбачає, що значна більшість економістів, складаючи його, взяли до уваги можливі наслідки додаткових заходів кількісного пом'якшення ФРС і присутність республіканської більшості в конгресі.
Економісти розділилися на приблизно рівні групи - на тих, хто вважає, що результати виборів і дії ФРС серйозно вплинуть на ВВП, і тих, хто з цим припущенням не згоден. Вибори до конгресу і заява ФРС передували опитуванню.
Приблизно 61% опитаних вважає, що ціни на будинки знизяться до червня наступного року.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас