Льовочкін: Проведення виборів до АР у березні 2011 р. матиме технічні проблеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Льовочкін: Проведення виборів до АР у березні 2011 р. матиме технічні проблеми

Казна та Політика
272
Парламентські вибори в Україні в березні 2011 р. матимуть технічні проблеми. Про це сьогодні заявив голова Адміністрації Президента Сергій Льовочкін, передає кореспондент РБК-Україна.
Коментуючи теоретичну можливість того, що Конституційний суд України (КСУ) прийме рішення на користь проведення виборів до Верховної Ради 27 березня 2011 р., як це передбачено поточною редакцією Конституції, Льовочкін заявив: "Будуть технічні складнощі з виборчим законодавством, початком процедури виборів і початком їх фінансування".
При цьому глава АП підкреслив, що в даний момент "все залежить від рішення КСУ".
Нагадаємо, 9 листопада КСУ почав розгляд справи у формі письмового слухання.
5 листопада КСУ оголосив про відкриття провадження відносно проведення чергових виборів. Суддею-доповідачем виступить Павло Ткачук.
Провадження відкрито за конституційним зверненням Верховної Ради України про дачу висновку відносно конституційності законопроекту про проведення чергових виборів народних депутатів України, Президента України, депутатів ВР Автономної Республіки Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів.
Провадження було відкрите 29 жовтня ц.р. Розгляд цього питання відбуватиметься в невідкладній формі, сторони нададуть свої пояснення у справі письмово.
Раніше, 19 жовтня ц.р. ЦВК прийняла рішення звернутися до КСУ з питання офіційного тлумачення ч.1. ст.76 Конституції України від 28 червня 1996 р. відносно терміну повноважень народних депутатів VI скликання. Інтереси ЦВК в суді представлятимуть заступник голови ЦВК Андрій Магера і член ЦВК Олександр Шелестов.
Від рішення КСУ залежить дата проведення чергових парламентських виборів. Згідно з нормами Конституції наступні парламентські вибори повинні відбутися 27 березня 2011 р.
Магера заявляв, що необхідність звернення до КСУ спрямована на те, аби уникнути можливих судових позовів до ЦВК після проведення чергових парламентських виборів.
Також він зазначив, що за діючою Конституцією ЦВК повинна оголосити про початок чергових парламентських виборів 22 листопада. Говорячи про фінансування можливого виборчого процесу, Магера зазначив, що ЦВК не посилатиме відповідне бюджетне звернення до Міністерства фінансів до рішення КСУ з цього питання.
У свою чергу член ЦВК Олександр Шелестов, який також представлятиме інтереси ЦВК в КСУ, зазначив, що в ЦВК у даній справі не займатиме якусь певну правову позицію відносно дати виборів, "оскільки ми хочемо, аби КСУ дав відповідь із цього приводу".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас