Вінський: Долю виборів визначили 25% населення України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вінський: Долю виборів визначили 25% населення України

Казна та Політика
420
Виборчі комісії провалили місцеві вибори, а новообрана місцева влада страждає браком легітимності.
Про це заявив голова партії "Народна влада" Іосиф Вінський на зустрічі з активом столичної парторганізації "Народна влада".
"Такої ганебної ситуації, коли через тиждень після виборів багатьма виборчими комісіями не встановлені і не оголошені офіційні результати, ще не було за всю історію незалежної України. Колишні вибори проходили одночасно до Верховної Ради і до місцевих рад, і то бюлетені за три дні порахували. А тепер, при низькій явці виборців, багато комісій досі ніяк не можуть підвести підсумки цих виборів", - заявив Вінський.
Іосиф Вінський зазначив, що керівники територіальних і дільничних комісій не впоралися з організацією виборів. Крім того, за його словами, на цих виборах знову було відновлено використання адмінресурсу, а самі вибори проходили недемократично і непрозоро.
Політик нагадав, що в різних регіонах на останніх виборах проголосували в середньому 30-40% виборців, тоді як на попередніх - 60-70%. Крім того, 10% виборців проголосували проти всіх, і 5% - зіпсували бюлетені.
"Сьогодні, де-факто, долю місцевих виборів визначали 25% населення України. Це означає, що вся обрана місцева влада не має легітимної підтримки населення. Це абсурд!" - зазначив Вінський.
Разом з тим, голова партії "Народна влада" висловив сподівання на збереження демократичних завоювань в Україні.
"Критичні заяви європейських і світових інститутів про перебіг і результати місцевих виборів в Україні, а також заява Президента України про необхідність змінити закон про вибори дають підстави вважати, що Україна зможе повернутися на шлях демократичних перетворень. Я твердо переконаний, що дорога до авторитарного режиму - тупикова, і нічого доброго вона Україні не дасть", - заявив Іосиф Вінський
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас