Посол Японії повертається в РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол Японії повертається в РФ

Казна та Політика
202
Японський посол у РФ, відкликаний у Токіо після відвідин президентом Росії Дмитром Медвєдєвим південних островів Курильської гряди, в неділю повертається до Москви.
"Я повертаюся до Москви, оскільки цілі мого тимчасового повернення додому досягнуті", - повідомив посол Японії в Росії Масахару Коно журналістам у міжнародному токійському аеропорту Наріта перед відльотом до Москви.
Нагадаємо, 1 листопада президент РФ прилетів на Кунашир, самий південний острів Великий Курильської гряди. Таким чином Медвєдєв став першим главою російської держави, який прибув з візитом на острови, які є предметом суперечки між Москвою і Токіо.
У відповідь прем'єр-міністр Японії Наото Кан заявив, що острови є частиною Японії, а тому "візит президента Медвєдєва викликає співчуття".
Японія претендує на чотири острови Курильської гряди в - Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї, посилаючись на двосторонній Трактат про торгівлю і кордони 1855 року. Позиція Москви полягає в тому, що південні Курили увійшли до складу СРСР (наступницею якого стала Росія) за підсумками Другої світової війни, і російський суверенітет над ними, що має відповідне міжнародно-правове оформлення, сумніву не підлягає.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас