Ангела Меркель: Інфраструктура Німеччини потребує оновлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ангела Меркель: Інфраструктура Німеччини потребує оновлення

Казна та Політика
419
Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловилася за масштабне оновлення інфраструктури країни. "Для цього ми повинні продемонструвати мужність і готовність до змін", - заявила глава уряду в традиційному відеозверненні. Назріла необхідність докорінного оновлення інфраструктури в багатьох областях, зробити це доведеться вже в найближчі роки, сказала Меркель.
Як приклад вона навела енергетичний сектор. Тут великі надії пов'язує з поновлюваними джерелами енергії, тому в майбутньому інвестиції необхідно вкладати саме в цю та інші перспективні сфери, наводить слова канцлера агентство DAPD.
Глава німецького уряду вважає цілком реальним завдання усунення безробіття та забезпечення повної зайнятості. "Я маю намір крок за кроком наближатися до поставленої мети - забезпечити роботою кожного", - заявила Меркель тижневику Focus. Цю мету не треба вважати утопічною. В нашій країні - понад два мільйонів працездатних людей, які отримують соціальну допомогу. Ми можемо і повинні допомогти їм знову включитися в трудовий процес.
Однак щодо тих, хто ухиляється від пропозицій, потрібно вживати відповідних заходів, сказала Меркель. У той же час вона підкреслила, що уряд і надалі буде проявляти турботу про так звані "проблемні групи" - матерів-одиначок, громадян похилого віку, які залишилися без роботи, та безробітних молодих людей - вихідців із сімей мігрантів.
На думку канцлера ФРН, незважаючи на оптимістичні прогнози розвитку ситуації на ринку праці, говорити про подолання економічної і фінансової кризи поки рано. "Найгірше, судячи з усього, позаду, проте економічне становище у світі поки що далеке від стабільності", - відзначає канцлер.
"У країнах Азії ситуація, очевидно, поліпшується, проте в США і деяких державах Євросоюзу все ще зберігаються серйозні проблеми. ЄС потребує ефективніших механізмів забезпечення стабільності - це є неодмінною передумовою для забезпечення надійності загальноєвропейської валюти євро", - підкреслила Меркель.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас