В Україні забуксувала "земельна амністія" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні забуксувала "земельна амністія"

Аграрний ринок
538
На даний час в Україні в рамках "земельної амністії" (безкоштовне оформлення у власність присадибних земельних ділянок за спрощеною схемою) оформлено 1,07 мільйона державних актів на ділянки, повідомляє сайт Нерухомість з посиланням на портал Building і дані Державного комітету України з земельних ресурсів.
Зокрема, за даними Держкомзему, на кінець жовтня ц.р. в органах місцевого самоврядування знаходяться заяви 3,146 мільйона громадян на безкоштовне оформлення землі та видачу державних актів.
На початку року Юлія Тимошенко, яка обіймала тоді посаду прем'єр-міністра, заявляла, що "земельної амністією" скористалися близько мільйона українців. За її словами, за три-чотири місяці 2010 року мали бути видані всі 6,5 мільйона державних актів на землю.
"Земельна амністія", про яку було оголошено 5 серпня 2009 року (Постанова КМ №844), передбачає скасування тривалої процедури видачі державних актів на землю, при якій потрібно було зібрати до 60 документів для оформлення прав власності на ділянки, а також заборонено стягнення плати з фізичних осіб-резидентів за оформлення та видачу державних актів про право власності на землю.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас