Близько 25% комунальних підприємств столиці будуть ліквідовані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близько 25% комунальних підприємств столиці будуть ліквідовані

Казна та Політика
222
Близько 25% комунальних підприємств столиці будуть ліквідовані.
Як передає кореспондент, про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов напередодні в ефірі телеканалу "Інтер".
За його словами, минулого тижня було завершено роботу з вивчення фінансово-економічної діяльності всіх комунальних підприємств, яких у столиці 180.
"Ми сьогодні маємо чітке уявлення про те, що частина з них, це приблизно 25%, повинні бути ліквідовані з тієї причини, що вони працюють або зі збитками і неефективні, або вони виконують адміністративні функції, які на сьогоднішній день мають виконувати органи влади", - повідомив Попов.
Він зазначив, що робота таких підприємств створювала основу для корупції та неефективного використання бюджетних коштів.
"У нас є підприємства, які до 50 млн. грн. використали на своє існування і на свою діяльність, які мали б надходити до міського бюджету. Тому ми тут приймаємо дуже жорстку політику. Ми ліквідуємо ці підприємства. Частина підприємств будуть укрупнені й об'єднані, частина з них будуть замінені у плані менеджменту для того, щоб стабілізувати фінансово-економічну ситуацію", - сказав перший заступник голови КМДА.
Він повідомив, що є намір проаналізувати також роботу всіх підприємств комунальної форми власності колишніх районних рад столиці.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас