Бернанке: ФРС не намагається провокувати інфляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: ФРС не намагається провокувати інфляцію

Казна та Політика
410
Федеральна резервна система США своєю програмою з придбання облігацій на $600 млрд. намагається допомогти слабкій економіці, а не спровокувати інфляцію, заявив голова ФРС Бен Бернанке, повідомляє Reuters.
"Ми не намагаємося створити інфляцію, наше завдання - забезпечити додаткове стимулювання, щоб допомогти економіці відновитися, і потенційно уникнути подальшого зниження інфляції, яке теж може викликати занепокоєння", - заявив Бернанке в суботу, на заході, присвяченому 100-річчю створення системи американського Центробанку.
Бернанке підкреслив, що придбання активів підтримає економічне зростання точно так само, як це традиційно робить зниження відсоткових ставок.
Він додав, що ФРС, яка зобов'язана забезпечувати низькі й стабільні ціни, а також стійку зайнятість, повинна підтримувати економіку будь-якими способами.
"Ми прихильники цінової стабільності, - заявив Бернанке. - Я відкидаю всі розмови про те, що повинні підняти інфляцію вище нормального рівня. З початку кризи ми переживаємо значне зниження інфляції. Нас не повинна задовольняти ситуація, коли зайнятість дуже відстає, а інфляція перебуває нижче прийнятного рівня і, за низкою ознак, знижується. Це сигнал, що необхідно вжити заходів, і мотив дій, до яких вдалися на цьому тижні".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас