Як зробити, щоб не дорожчала холодна вода в будинках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як зробити, щоб не дорожчала холодна вода в будинках

Казна та Політика
306
Столична влада має намір найближчим часом забезпечити умови для широкомасштабної модернізації господарства з метою зменшення енерговитрат при виробництві послуги на водопостачання та водовідведення, щоб запобігти можливому підвищенню тарифів через зростання вартості енергоносіїв.
Як повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на Головне управління комунального господарства, в програмі "Питна вода міста Києва на 2011-2010 роки", прийнятій 4 листопада на черговій сесії Київради, передбачено низку заходів, які дозволять столичній владі стримати підвищення тарифів на холодну воду.
"Столична влада має намір найближчим часом забезпечити умови для широкомасштабної модернізації господарства з метою зменшення енерговитрат при виробництві послуги на водопостачання та водовідведення, щоб запобігти можливому підвищенню тарифів через зростання вартості енергоносіїв", - зазначив начальник Головного управління Дмитро Новицький.
Також він додав, що саме витрати на електроенергію є основною складовою тарифу. Тому, застосовуючи енергозберігаючі технології та обладнання в системі водопостачання та каналізації (насосний парк, застосування частотних регуляторів на двигунах, засоби обліку, модернізація мереж тощо), здійснюючи тотальний контроль над цільовим використанням підготовленої води, зменшенням втрат в мережі, столична влада зможе на десятки відсотків зменшити собівартість підготовки води, її транспортування та відведення каналізаційних стоків. Як наслідок - суттєве стримування зростання тієї складової тарифу, що покриває витрати підприємства на енергоносії.
Як повідомляв УНІАН, вчора Новицький сказав журналістам, що має намір ініціювати підвищення тарифів на холодну воду. За його словами, обґрунтованим буде підвищення ціни на воду на майже 50%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас