В Азіатських країнах час продовольчої інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Азіатських країнах час продовольчої інфляції

Аграрний ринок
347
У країнах Азії зростання продовольчої інфляції наближається впевненими кроками. Ціни на продовольчі товари поступово доходять до рівня цін під час продовольчої кризи у 2008 році. Це відбувається тому, що попит на продукти постійно збільшується, погода в країнах-експортерах не перестає "радувати", в Індії триває заборона на експорт пшениці, а в Китаї споживання продовольства збільшується з кожним днем.
За даними агентства "Dow Jones", на цьому тижні ООН оголосило про збільшення цін на азіатських ринках на такі продукти як цукор, боби і зернові. ООН проводить щомісячний моніторинг цін на ринках усіх країн світу, щоб стежити за продовольчим становищем у світі і вчасно запобігти початку продовольчої кризи.
У жовтні на Чиказькій торговій біржі ф'ючерси на постачання пшениці досягли позначки в 7 доларів за бушель. Ціна на кукурудзу досягла 5.80 доларів за бушель і ціна за сою склала 12.30 доларів за бушель.
Багато експертів говорять, що зниження цін на ці продукти найближчим часом очікувати не варто через засуху в багатьох районах США і Росії. Також несприятливі погодні умови в Пакистані, Австралії, Канаді та Україні негативно позначаться на цінах у всій південно-східній Азії.
А також справжні битви за посівну площу під посадку певної "вигідної" сільськогосподарської культури призведуть до ще більшого зростання цін, повідомляє ІА "Казах-Зерно".
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас