Аналітик: Дефіцит валюти буде скорочуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Дефіцит валюти буде скорочуватися

Казна та Політика
1328
Жовтень став другим місяцем поспіль, коли зростання побоювань щодо девальвації спонукало населення купити багато іноземної валюти. Про це розповів Олексій Блінов, директор департаменту аналітики "Austrum Investment Management".
За даними Національного банку України, нетто-купівля іноземної валюти на готівковому ринку в жовтні 2010 р. склала USD 1,9 млрд., тоді як сальдо інтервенцій НБУ на міжбанківському валютному ринку дорівнювало USD 496 млн. (Нацбанк продавав на ринку більше валюти, ніж купував). При цьому міжнародні резерви НБУ збільшилися на USD 426 млн. м/м до USD 34,3 млрд.
Стан справ на міжбанківському валютному ринку також характеризувався дефіцитом іноземної валюти. "При цьому ми очікуємо, що дефіцит іноземної валюти протягом найближчих тижнів буде скорочуватися, і ми не очікуємо істотної девальвації гривні в 2010 році. Ми зберігаємо думку про те, що протягом найближчих 12 місяців обмінний курс буде підтримуватися на рівні, близькому до позначки UAH/USD 8,0", - розповів Блінов.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас