МВФ задоволений роботою монетарної влади України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ задоволений роботою монетарної влади України

Казна та Політика
344
Міжнародний валютний фонд (МВФ) задоволений роботою монетарної влади України, повідомив директор департаменту зовнішньоекономічних відносин Національного банку України (НБУ) Сергій Круглик.
"Вони задоволені тими інструментами, які використовував Нацбанк для виконання умов (програми stand by - ред.), в тому числі інтервенціями на валютному ринку і політикою гнучкого обмінного курсу, яка повинна бути ще більш ефективною... Все що стосується монетарного блоку і центрального банку, виконано і виконується", - сказав він за підсумками зустрічі місії МВФ з керівництвом НБУ в середу.
За його даними, для згладжування курсових коливань Нацбанк у жовтні продав на міжбанку близько $0,5 млрд, а в листопаді - $80 млн.
Як повідомлялося, місія МВФ на чолі з Таносом Арванітісом (Thanos Arvanitis) планує працювати в Україні з 3 по 15 листопада для проведення дискусії в рамках першого перегляду кредитної програми stand by. У разі успішного моніторингу програми за підсумками третього кварталу, МВФ виділить Україні наприкінці листопада цього року ще SDR1 млрд (близько $1,6 млрд).
С. Круглик також зазначив, що за оцінкою експертів МВФ, Нацбанк ефективно відслідковує ситуацію на ринку, що дозволяє очікувати оперативної реакції у разі можливого відтоку "гарячих грошей", які надходять у країну для придбання державних цінних паперів.
"Сподіваються (експерти місії - ред.), що всі наявні питання, в основному бюджетного характеру, вони з урядом вирішать. У тому числі, обговорять питання інфляції, прогнозування, "Нафтогазу", пенсійної реформи тощо", - резюмував директор департаменту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас