ПР готує вибори до Ради на 2011 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПР готує вибори до Ради на 2011 рік

Казна та Політика
632
Конституційний Суд у найближчий місяць назве дату наступних парламентських виборів. Нова виборча кампанія може стартувати вже на початку наступного року
Вчора Конституційний суд визнав невідкладним розгляд питання про дату наступних парламентських виборів. Як пише в своєму ексклюзивному матеріалі газета "Дело", таке формулювання означає, що суд зменшить термін розгляду із відведених трьох до одного місяця. Тобто, вже до 1 грудня 2010 року країна дізнається коли їй доведеться пережити нові вибори.
Такий поспіх, на думку видання, може бути пов'язаний із наміром Партії регіонів провести ці вибори вже у 2011 р.
Високий результат представників влади на місцевих виборах підштовхує пропрезидентську команду до закріплення успіху. "Регіонали" серйозно задумалася про проведення виборів до Верховної Ради не у 2012 році, як планувалося раніше, а вже у 2011 р..
Про те, що варіант виборів у 2011 році влада реально розглядає, свідчить свіжа заява представника президента у Верховній Раді, народного депутата Юрія Мірошниченка. На його думку, немає підстав говорити про парламентські вибори у 2012 р..
"Конституція України передбачає термін повноважень Верховної Ради чотири роки. І якщо не буде внесено змін до Конституції, подобається це нам або не подобається, ми повинні йти на вибори", - констатував парламентар.
Нагадаємо, наприкінці жовтня Верховна рада попросила Конституційний суд оцінити відповідність Основному закону законопроекту про зміну в Конституції дат виборів президента, парламенту і місцевих органів влади. Депутати запропонували провести вибори до Верховної Ради в останню неділю жовтня 2012 року, тоді як за чинною Конституцією голосування має відбутися в березні 2011-го.
Постанову про перенесення виборів на 2012 рік тоді було підтримано Партією регіонів на догоду своїм союзникам по парламенту - Блоку Литвина і комуністам, які побоюються втратити частину мандатів в разі проведення швидких виборів. Проте після того, як попередні результати місцевих виборів показали, що "регіонали" змогли забезпечити собі значну підтримку, вони задумалися про те, аби піти назад. Лідери Партії регіонів зрозуміли, що здатні істотно підвищити своє представництво в парламенті, якщо вибори пройдуть найближчим часом.
В самій ПР на сьогоднішній день доки не сформована єдина думка відносно дати виборів. Як заявив "Делу" народний депутат від Партії регіонів, глава парламентського комітету з правосуддя Сергій Ківалов, "Верховна рада України уповноважена працювати повний п'ятирічний термін - до 2012 року включно".
До лав "регіоналів" вносить невизначеність наявність ще одного варіанту - проведення виборів до парламенту в 2015 році, одночасно з президентською кампанією. Серед прибічників такого варіанту, наприклад, народний депутат від Партії регіонів Валентін Зубов, який пройшов у Раду за списком Блоку Тимошенко. На його думку, економіка важливіша за демократію, а часті вибори, вважає народний обранець, обтяжливі для української економіки.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас