У списку на приватизацію - 19 важливих для Києва компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У списку на приватизацію - 19 важливих для Києва компаній

Казна та Політика
464
Постійна комісія Київради з питань власності не підтримала виключення з Програми приватизації компаній "Київміськбуд", "Київгаз", "Киівводоканал" і ще кількох стратегічних для суспільства столиці компаній.
Про це повідомив заступник голови Постійної комісії Київради з питань власності Денис Москаль (позафракційний, колишній бютівець після чергового засідання комісії, проінформували УНІАН в прес-службі депутата.
Так, за його словами, Постійна комісія з питань власності не підтримала проект рішення Київради про виключення з переліку господарських товариств, пакети акцій і частка яких належать територіальній общині Києва і підлягають продажу, 19 компаній, серед яких, зокрема, ВАТ ХК "Київміськбуд", ВАТ "Київхімволокно", ВАТ "АК "Київводоканал", ВАТ "Київгаз", ВАТ "Київпроект", ЗАТ "Хліб Києва".
"Я переконаний, сьогодні ми стали свідками чергової спроби нових незаконних власників захистити "своє" майно. Офіційна причина, чому комісія не змогла прийняти рішення, - нібито, питання не пройшло бюджетну комісію. Проте коли крали "Київміськбуд" і "Київгаз" - бюджетну комісію ніхто не запитував", - зазначив Москаль.
Політик нагадав, що вже ініціював виключення з Програми приватизації ВАТ ХК "Київміськбуд" на сесії Київради 7 жовтня 2010 р. Тоді депутати підтримали це рішення, але менш ніж за годину його відмінили, посилаючись на "відсутність узгодження в профільній комісії".
"Тоді на сесії 7 жовтня депутати Черновецького не дозволили виключити "Київміськбуд" із Програми приватизації. А сьогодні на засіданні комісії був зроблений другий крок із "неповернення цієї компанії місту", - зазначив Москаль.
Депутат переконаний, що питання виключення з Програми приватизації 19 господарських товариств, пакети акцій і частка яких належать територіальній общині м. Києва і підлягають продажу, необхідно розглянути терміново.
"Мені дуже хотілося би вірити, що здоровий глузд переможе", - додав Москаль.
Депутат нагадав, що Господарський суд Києва визнав територіальну общину Києва в особі Київради власником 80% акцій ВАТ ХК "Київміськбуд", 25,46% акцій ВАТ "АК "Київводоканал" і 28,46% пакету акцій ВАТ "Київгаз".
До складу Постійної комісії з питань власності входять 11 депутатів, з яких: 4 - з Блоку Черновецького, 3 - позафракційні, 1 - з фракції “ГАК” (голова правління ВАТ "Київгаз" Сергій Слепкань) і ще по 1 депутатові від Блоку Литвина і Блоку Віталія Кличка. Очолює комісію Володимир Дейнега - представник фракції Партії регіонів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас