JP Morgan: Скупка держборгу допоможе підвищитись індексу S&P — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JP Morgan: Скупка держборгу допоможе підвищитись індексу S&P

Казна та Політика
262
Якщо ФРС США відновить скупку американського держборгу, індекс S&P 500 може додати 10% до кінця року. Таку думку висловив стратег із ринку акцій США JP Morgan Томас Лі, пише в середу газета "РБК daily". Аналітики вважають, що дії ФРС вже значною мірою враховані інвесторами.
Комітет із операцій на відкритому ринку ФРС США напередодні почав своє дводенне засідання, присвячене кредитно-грошовій політиці в країні. В середу ФРС може оголосити про відновлення скупки державних облігацій США, аби стимулювати зростання американської економіки і зменшити рівень безробіття. Більшість аналітиків вважають, що американський Центробанк почне програму викупу держборгу мінімум на 500 млрд доларів.
Введення ФРС другого етапу кількісного пом'якшення економіки може призвести до зростання індексу S&P 500 на 10% від поточних рівнів до кінця року. "Ми вже бачимо, що це позначається на зростанні цін на ризиковані активи. Кінець кінцем другий етап кількісного пом'якшення виявиться дуже ефективним. Поки це позитивно позначається на ринку акцій", - заявив Томас Лі в інтерв'ю радіостанції Bloomberg. За його прогнозом, індекс S&P 500 завершить рік на \рівні 1300 пунктів.
Експерти згодні, що дії ФРС підтримають зростання на ринку акцій, питання лише в якій мірі. "Коли включається друкарський верстат, ціни на активи зазвичай зростають. Незрозуміло, проте, чи буде це зростання на 5%, на 10% або його не буде зовсім. Все залежить від того, що буде вирішено за підсумками засідання", - заявив газеті стратег із акцій Miller Tabak & Co Пітер Буквар. За його словами, якщо, як чекає ринок, ФРС оголосить про покупку держпаперів на суму 500 млрд доларів протягом шести місяців, значного зростання може і не послідувати.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас