Парламент Косова проголосував за відставку уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент Косова проголосував за відставку уряду

Казна та Політика
121
У Косово після декількох тижнів політичної кризи парламент проголосував за вотум недовіри уряду, передає ВВС.
Парламент розпущено. Вперше після проголошення колишнім сербським краєм незалежності призначені позачергові вибори. Вони відбудуться 12 грудня.
Прем'єр-міністр Хашим Тачі сподівається на той час зміцнити свої позиції, покладаючи провину за кризу на своїх колишніх союзників, які вийшли з уряду у вересні.
Прямі переговори між Белградом і Приштиною з питань, що стосуються незалежності Косова, доведеться відкласти до закінчення виборів.
Варто зазначити, питання про довіру уряду виникло відразу після розпаду правлячої коаліції, яка складалася з двох партій - Демократичної ліги Косова на чолі з Фатміром Сеждіу і Демократичною партією Косова, очолюваною тепер уже колишнім прем'єром Х.Тачі.
Нагадаємо, Сеждіу є колишнім Президентом краю. Він подав у відставку у вересні ц.р. В результаті цього рішення дострокові вибори до парламенту мали відбутися в лютому 2011 р. Тепер це станеться значно раніше. За Конституцією самопроголошеної республіки, після відставки уряду парламентські вибори на території краю автоматично повинні відбутися в строк від 30 до 45 днів. Дату проведення голосування визначить в.о. Президента Косова Якуп Краснічі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас