Дані екзит-полів: У США демократи отримають контроль над сенатом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дані екзит-полів: У США демократи отримають контроль над сенатом

Казна та Політика
478
У Сполучених Штатах Америки завершилось голосування на проміжних виборах до конгресу. Останніми о 7:00 за київським часом завершили роботу виборчі дільниці в штаті Аляска. Американці обирали 435 членів палати представників, 37 із 100 сенаторів, а також 37 губернаторів штатів, включаючи такі важливі штати, як Флорида, Нью-Йорк та Каліфорнія.
За попередніми даним, заснованими на матеріалах екзит-полів і результатах часткового підрахунку голосів, демократи отримують контроль над сенатом США, а республіканці - більшість у палаті представників конгресу.
За даними CNN, демократи отримають 11 місць в сенаті на додаток до 40 мандатів, якими володіють. Ще в двох штатах - Вашингтоні і Колорадо - явний лідер не визначений. Не дивлячись на те, що республіканцям удалося відвоювати 23 сенаторських крісла, спочатку слабкі позиції у верхній палаті не дозволяють їм отримати контроль над сенатом США, поки у них 46 сенаторів.
Розгромної поразки зазнала партія Барака Обами в палаті представників, вона повністю перейшла під контроль Республіканської партії. Із 435 місць республіканцям вже гарантовані 224. Демократична партія доки завоювала лише 147 мандатів нижньої палати конгресу. Ще 64 представники належить визначити при підрахунку голосів.
Наведемо також результати кількох найцікавіших "дуелей" демократів і республіканців на виборах до сенату. Зокрема, вдалось зберегти свою посаду лідерові демократів в сенаті США Гері Ріду. Колишній гендиректор компанії Hewlett-Packard Карлі Фіоріна, що представляла республіканців, поступилася сенаторові демократів, що діяв, від штату Каліфорнія Барбарі Боксер. Колишній кандидат в президенти США від Республіканської партії Джон Маккейн переобраний до сенату від штату Аризона, раніше він пообіцяв, що це буде його останній термін в сенаті.
На посаді губернатора Каліфорнії республіканця Арнольда Шварценеггера змінив генпрокурор штату, демократ Джері Браун. Він вже керував Каліфорнією наприкінці 1980-х. Не дивлячись на безпрецедентну із фінансування виборчу кампанію, Каліфорнія не підтримала колишнього гендиректора eBay Мег Уітман, чия кандидатура була висунута республіканцями.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас