Світовий банк підвищив прогноз зростання ВВП Китаю у 2010 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк підвищив прогноз зростання ВВП Китаю у 2010 році

Казна та Політика
209
Світовий банк у середу підвищив свій прогноз для зростання ВВП Китаю цього року до 10% проти попереднього прогнозу 9,5% у зв'язку з позитивнішою, ніж очікувалося, динамікою китайської економіки, повідомляє Dow Jones Newswires.
Світовий банк закликав Китай продовжити підвищення відсоткових ставок, але попередив, що країні загрожують проблеми, пов'язані зі зростанням міжнародної ліквідності, у зв'язку з чим їй необхідно підвищити гнучкість курсу юаня, аби впоратись із надходженням капіталу.
"З часом зміна грошово-кредитного і валютного режиму, спрямована на збільшення простору для маневру, який дозволить використовувати грошово-кредитну політику для досягнення внутрішніх цілей, допоможе впоратись із розбіжностями в циклічній позиції відносно США і надходженнями фінансового капіталу в умовах великого обсягу міжнародної ліквідності", - говориться в останній доповіді Світового банку, присвяченій Китаю.
У III кварталі ВВП Китаю виріс на 9,6% порівняно із аналогічним періодом попереднього року. Це є високим зростанням за міжнародними стандартами, але є уповільненням порівняно із зростанням на 10,3%, яке було зафіксоване в II кварталі. Темпи зростання знизилися у зв'язку з тим, що Пекін згорнув стимул-реакцію і вжив заходів, спрямованих на охолодження кількох секторів, таких як ринок нерухомості.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас