Президент Румунії повернув до парламенту прийняті помилково закони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Румунії повернув до парламенту прийняті помилково закони

177
Президент Румунії Траян Бесеску повернув на доопрацювання в парламент прийняті помилково два тижні тому закони про зниження податку з продажів продуктів харчування і про пільгове оподаткування пенсій.
"Я повернув до парламенту помилкові закони, щоб депутати виправили їх відповідно до міжнародних зобов'язань Румунії", - заявив Бесеску брифінгу для преси в президентській резиденції Котрочень.
Раніше він піддав критиці голів двох палат парламенту, які направляють йому закони на затвердження, "знаючи, в яких умовах вони були прийняті".
За цими законами ПДВ на основні продукти харчування був знижений до 5%, а також зняті податки з пенсій нижче 2 тис. лей (близько 600 доларів).
Помилкове прийняття законів сталося вже після того, як у липні цього року парламент підняв податок з продажів на продукти харчування з 19 до 24%. Цей захід був спрямований на те, щоб утримати дефіцит бюджету в межах 6,8% від ВВП, нагадує ІТАР-ТАРС.
Зараз кабінет прем'єр-міністра Еміля Бока у зв'язку з тяжкою економічною ситуацією в країні проводить "політику затягування поясів", відповідно до якої податки збільшуються, а зарплати і пенсії зменшуються.
У відповідь профспілки почали у вересні антиурядові акції протесту, а опозиція вимагає відставки уряду.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас