Білорусь може підвищити тарифи на транзит російського газу в 2012 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь може підвищити тарифи на транзит російського газу в 2012 році

189
Перший віце-прем'єр Білорусі Володимир Семашко на засіданні президії Ради міністрів в Мінську заявив, що офіційний Мінськ розраховує, що з 2012 року станеться "істотне підвищення" тарифних ставок на транзит російського природного газу по території країни. Також Семашко заявив, що обсяг прокачування природного газу через територію Білорусі в найближчі роки не зменшиться, зберігшись на рівні 42800 млн куб. метрів.
"Цього року тарифи на транзит становлять $ 1,88, на наступний рік - $ 2 вже є, це на 6% більше, а далі будемо сперечатися", - сказав білоруський віце-прем'єр, додавши, що "Україна бере за транзит $ 2,5".
На тому ж засіданні Радміну Володимир Семашко визнав, що незабаром помітно впаде обсяг транзиту російської нафти через білоруську територію. "Росіяни, швидше за все, введуть БТС-2 з 1 січня, і обсяг транзиту нафти природним чином впаде і потім стабілізується", - сказав він.
Кажучи про складність оцінки можливих доходів Білорусі від транзиту російських вуглеводнів, Володимир Семашко сказав, що "кожен рік тарифні ставки на транзит нафти переглядаються. Однак рубль подешевшав відносно долара і далі буде дешевшати".
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас