Ху Цзіньтао: Китай проводить "послідовну і відповідальну" валютну політику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ху Цзіньтао: Китай проводить "послідовну і відповідальну" валютну політику

Казна та Політика
335
Політика Китаю у сфері обмінного курсу національної валюти - "послідовна і відповідальна". Як повідомляє ИТАР-ТАСС, про це заявив голова КНР Ху Цзіньтао. Інтерв'ю з ним публікує у вівторок французька газета Figaro у зв'язку з його майбутніми двома державними візитами: до Франції 4-6 листопада і до Португалії - 7 листопада.
"Для того, щоб виправити торговельні дисбаланси, зацікавлені сторони повинні змінити свою модель розвитку, реструктуризувати національні економіки і вести чесну і справедливу торгівлю, протистояти будь-яким формам протекціонізму, - підкреслив голова КНР. - Політика Китаю у сфері обмінних курсів є послідовною і відповідальною. Ми завжди працювали для того, аби упевнено просувати реформу механізму встановлення обмінного курсу юаня". При цьому він зазначив, що з 2005 по 2010 рік вартість юаня збільшилася на 23,7%.
В останні місяці США і Євросоюз неодноразово заявляли, що вважають нинішній курс юаня заниженим й уряд Китаю повинен провести ревальвацію національної валюти. "Ми продовжимо покращувати нашу систему плаваючого і регульованого обмінного курсу на принципах автономії, збереження контролю і послідовності для того, аби краще відповідати закону попиту і пропозиції, збільшуючи гнучкість юаня так, щоб підтримувати стабільність нашої валюти на розумному і відповідальному рівні", - заявив Ху Цзіньтао.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас