S&P надав "Мрії" рейтинг В- — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P надав "Мрії" рейтинг В-

Казна та Політика
318
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's надало агрохолдингу "Мрія" (Тернопільська область) довгостроковий кредитний рейтинг В-.
Про це сказано в повідомленні рейтингового агентства.
"Рейтингова служба Standard&Poor's надала довгостроковий кредитний рейтинг В- великій українській сільськогосподарській компанії "Мрія". Рейтинг був поміщений у список CreditWatch (рейтинги на перегляді) з позитивним прогнозом", - сказано в повідомленні.
S&P також надав довгостроковий рейтинг В запланованому "Мрією" випуску єврооблігацій на 300 млн. доларів з очікуваним строком обігу в п'ять років.
"Ми надали випуску облігацій рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту "4", що відображає нашу думку про "середній" рівень відшкодування боргу у разі дефолту (30-50%)", - зазначається в повідомленні.
Рейтинг запланованого випуску облігацій залежить від успішного випуску цього інструмента й від аналізу документації.
Будь-яка зміна суми або умов випуску облігацій буде проаналізоване S&P і може вплинути на поточний рейтинг облігацій.
Негативно впливають на характеристики кредитоспроможності "Мрії" стратегія агресивного розширення бізнесу компанії й ризики ліквідності, обумовлені масштабною інвестиційною програмою, що вимагає зовнішнього фінансування, а також недостатній рівень середньострокового фінансування в Україні, схильність до ризиків волатильної сільськогосподарської галузі й концентрація прибутку й виторгу в одному географічному районі - в Україні.
Кредитоспроможність компанії підтримується невисоким борговим навантаженням і становищем великого учасника в сільськогосподарській галузі України, що демонструє рентабельне зростання протягом тривалого часу.
Як повідомляло агентство, підприємства, що входять до складу агрохолдингу "Мрія", обробляють землі в Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській і Чернівецькій областях.
Компанія вирощує пшеницю, ячмінь, рапс, цукровий буряк, гречку, картоплю й інші сільгоспкультури.
Потужності зі зберігання становлять близько 200 тис. тонн сільгосппродукції.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас