Греція відмовилася піднімати питання щодо реструктуризації боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція відмовилася піднімати питання щодо реструктуризації боргу

Казна та Політика
486
Грецький уряд не буде піднімати питання про реструктуризацію 300-мільярдного зовнішнього боргу. Про це заявив представник кабінету міністрів країни Георгій Петалотіс. За його словами "це питання не обговорюється", передає Associated Press.
Напередодні віце-прем'єр Греції Теодор Пангалос зазначив в інтерв'ю місцевим ЗМІ, що "борги потрібно реструктурувати".
Відзначимо, 26 жовтня ц.р. прем'єр-міністр країни Георгіос Папандреу заявив, що уряд Греції продовжить вживати екстрених заходів, спрямованих на вихід з кризи і скорочення бюджетного дефіциту, не дивлячись на масові протести.
У той же час, як повідомив глава грецького уряду кількома днями раніше, уряд не допустить подальших скорочень зарплат державних службовців та підвищення податків.
Минулого тижня в Греції пройшов страйк працівників державних залізниць на знак протесту проти їх приватизації. У червні і жовтні 2010 р. в Греції вже пройшли загальні страйки працівників державного сектору, включаючи співробітників комунальних служб і муніципальних установ, медичний персонал, вчителів та журналістів.
Нагадаємо, в травні 2010р. Греція, яка стояла на порозі дефолту, отримала 110 млрд євро у вигляді допомоги від країн Єврозони та Міжнародного валютного фонду. Натомість влада країни зобов'язалася провести програму жорсткої економії, яка передбачає значні скорочення бюджетних витрат, у тому числі на соціальну сферу.
Тоді ж влада країни випустила значну кількість держоблігацій для поліпшення фінансової ситуації. Рішення уряду Греції про реструктуризацію боргу призведе до збитків власників цих облігацій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас