ЦБ Індії підвищив відсоткові ставки шостий раз цього року для стримування інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Індії підвищив відсоткові ставки шостий раз цього року для стримування інфляції

Казна та Політика
201
Резервний банк Індії (ЦБ країни) у вівторок підвищив відсоткові ставки в шостий раз з початку 2010 року, на 0,25 в.п., оскільки прискорення економічного зростання загрожує країні посиленням інфляційного тиску.
Індійський Центробанк попередив, що вірогідність подальших дій зі ставки найближчим часом порівняно низька. Резервний банк Індії цього року піднімав ставки частіше за інші ЦБ Азії.
Як говориться у прес-релізі ЦБ, відсоткова ставка із операцій прямого РЕПО підвищена з 6% до 6,25%, зворотного РЕПО - з 5% до 5,25%.
П'ятнадцять із 23 економістів, опитаних агентством Bloomberg, прогнозували підвищення обох ставок на чверть відсоткового пункту. Інші не чекали змін.
Інфляція в Індії є найвищою в "групі двадцяти" після Аргентини: у Індії споживчі ціни зросли на 9,9% у вересні, в Аргентині - на 11,1%.
"Поточний рівень інфляції все ще вище за зону комфорту для Резервного банку", - заявив глава індійського ЦБ Дуввурі Суббарао. Індійський фондовий ринок близький до історичного рекорду, а ціни на житло в містах вже перевищили докризові рівні, зазначив він.
Разом з тим підвищення відсоткових ставок в Індії збільшить привабливість цього ринку для іноземних інвесторів, що призведе до надходження капіталу до країни і може загострити проблеми інфляції, зазначають експерти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас