У Туреччині готується фінансова амністія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Туреччині готується фінансова амністія

Казна та Політика
616
Уряд Туреччині розглядає ідею вживання фінансової амністії. Як повідомляє газета "Ватан", Туреччина планує в результаті програми амністії заощаджень, яка дозволить громадянам цієї країни перевести свої заощадження, що зберігаються поза банківською системою або в іноземних банках, назад до турецьких банків без штрафів, отримати 50 млрд лір (1 долар - 1,4 турецької ліри) - суму, яка, ймовірно, допоможе відновити економіку країни в той час, коли багато країн страждають від фінансових проблем.
За планами уряду, програма, що стартує в листопаді цього року, повинна завершитися в травні 2011-го. На думку видання, вона дозволить громадянам Туреччини внести свою готівку до турецьких банків із 2-відсотковим податком для тих, хто живе за кордоном і 5-відсотковим для резидентів. Таким чином, фінансові розвідники відходять на задній план, а з громадянином працюють податківці.
Між тим, на думку аналітиків, фактично рішення про фінансову амністію матиме політичне забарвлення, оскільки попереду парламентські вибори, і таким чином уряд добивається для себе дивідендів
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас