Економіка Естонії відновлюється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка Естонії відновлюється

Казна та Політика
281
Економіка Естонії тримає курс на відновлення, про що свідчать знижений на тлі зростання експорту рівень безробіття і поступове збільшення доходів. Про це ІА REGNUM у понеділок заявили у скандинавській фінансовій групі Nordea з посиланням на черговий економічний огляд її аналітичного підрозділу Nordea Markets.
Згідно з даними огляду, після двох тяжких років криза для країн Прибалтики, Польщі та Росії завершилася. Так, зростання економіки Естонії в 2011-2012 роках складе до 4% щорічно. Позитивні очікування аналітики пов'язують як з введенням в Естонії з січня 2011 року євро, так і зі стабільною ситуацією з державними витратами.
В огляді підкреслюється, що "очікування приєднання до зони євро підвищило почуття впевненості споживачів в Естонії незалежно від особистого фінансового становища приватних осіб". При цьому сказано, що відновлення внутрішнього споживання в Естонії йде дуже повільно, а динамічно зростаюче у споживачів відчуття впевненості досить помірно позначається на фактичному споживання. В огляді відзначається і повільне поліпшення на ринку праці. З лютого 2010 року намітилася тенденція підвищення зарплат, а воно здатне поступово стимулювати внутрішнє споживання, відзначають експерти.
Говорячи про проблемні точки естонської економіки в 2011-2012 роках, експерти Nordea Markets вказують на проблему значного скорочення обсягів зовнішньої торгівлі. Поряд з цим основні виклики полягають у все ще високому рівні безробіття й прискореній інфляції. Викликає занепокоєння також постійне зростання довгострокового безробіття в Естонії. Згідно з прогнозами аналітиків, в 2011 році інфляція в країні буде в розумних межах у порівнянні з цілями, поставленими Європейським центральним банком, і становитиме трохи менше 2%.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас