Резервний банк Австралії у вівторок здивував фінансові ринки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Резервний банк Австралії у вівторок здивував фінансові ринки

Казна та Політика
829
Резервний банк Австралії у вівторок здивував фінансові ринки, підвищивши ключову відсоткову ставку на 25 базисних пунктів до 4,75%. Це стало першою зміною політики за шість місяців.
Очікування підвищення ставки РБА зменшились минулого тижня після того, як інфляція в Австралії за III квартал виявилася нижчою за прогнози. Хоча поточний прогноз РБА вже передбачає, що інфляція зросте з часом, оцінки не перевищують цільовий рівень 2%- 3%.
Із 18 економістів, опитаних Dow Jones Newswires, 12 прогнозували, що центральний банк залишить ставку на рівні 4,5%.
За словами економістів, економічні звіти, що виходили останнім часом, малювали досить суперечливу картину, надаючи РБА час на роздумі, перш ніж підвищувати відсоткові ставки.
РБА в 2009 році першим із провідних центральних банків підвищив відсоткові ставки, не дивлячись на все ще не дуже сприятливу ситуацію в світовій економіці. До травня цього року банк підвищив ключову ставку в цілому на 150 базисних пунктів, але відтоді утримувався від будь-яких дій в очікуванні нових даних і ознак того, що в світовій економіці не почнеться спад.
Проте сигнали, що надходять з боку РБА у вигляді заяв і виступів, продовжують вказувати на те, що він твердо має намір посилювати грошово-кредитну політику. Очікується, що в короткостроковій перспективі РБА вживатиме заходів попередження проти зростання інфляції в 2011 році на тлі найбільшого буму в гірничодобувній промисловості із 19-го століття.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас