Венесуельський сталевиробник вирішив оскаржити свою націоналізацію у суді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуельський сталевиробник вирішив оскаржити свою націоналізацію у суді

Енергетика
143
Венесуельська сталеливарна компанія Siderurgica del Turbio (Sidetur) оголосила, що має намір звернутися до суду, аби перешкодити власній націоналізації. Про це повідомляє AFP. У компанії заявили, що жодних об'єктивних причин націоналізувати її немає.
Про те, що Sidetur перейде під контроль держави, в неділю, 31 жовтня, заявив президент Венесуели Уго Чавес. Він зазначив, що компанія, яка випускає 40 відсотків всієї арматури, що виробляється в країні для будівництва, продає свою продукцію за завищеними цінами.
В Sidetur спростували інформацію про завищені ціни і підкреслили, що компанія діє в рамках закону. Звернення до суду повинне сприяти захисту інтересів працівників, клієнтів, постачальників і акціонерів фірми, як вважають в Sidetur.
В 2008 році Чавес націоналізував найбільшого виробника сталі - компанію Sidor, в якій контроль належав аргентинському холдингу Techint. В середині минулого року під контроль держави повинні були також перейти п'ять підприємств металургійної промисловості: компанії Matesi, Consigua, Ceramicas Carabobo, Tavsa, а також Orinoco Iron і Venprecar, що є підрозділами венесуельської держкомпанії International Briquettes Holding.
Лідер Венесуели вважає, що націоналізація допомагає розвитку найбільших економічних активів, а також примушує їх власників дотримуватись всіх соціальних зобов'язань. Із 2007 року в країні були націоналізовані компанії, що працюють у сфері електрифікації, цементного виробництва, нафтової і сталеливарної промисловості.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас