Китай розповів про причину виникнення валютних війн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай розповів про причину виникнення валютних війн

Валюта
1025
У доповіді міністерства торгівлі Китаю говориться, що штучно занижений курс долара США може призвести до жорсткості боротьби під час так званих валютних війн і створити ризики для країн-експортерів.
"Різке знецінювання долара змусило низку країн, включаючи Японію, Південну Корею та Таїланд, провести валютні інтервенції, підвищивши градус валютних війн" - передає Bloomberg, посилаючись на інформацію, що міститься в доповіді.
Як повідомляється в доповіді, у середньочасній перспективі обмінний курс долара, найімовірніше, продовжить знижуватися, що викличе загострення боротьби провідних валют і збільшення ризиків для компаній.
Агентство відзначає, що зараз Китай перебуває під тиском з боку основних торговельних партнерів, включаючи США і Європу, які вимагають прискорити підвищення курсу юаню.
Так країни, які розвиваються, стверджують, що майже нульова ставка рефінансування і скупка фінансових активів Федеральною резервною системою послабляє долар і створюють надлишок грошей на ринках таких держав, створюючи бульбашки та інфляцію.
Тим часом, тема валютних війн буде розглядатися на наступному саміті Великої двадцятки, яки відбудеться 11-12 листопада в Сеулі.
Нагадаємо, у комюніке за підсумками засідання міністрів фінансів і глав центральних банків групи двадцяти (G20) у Південній Кореї повідомлялося, що країни G20 домовилися перейти до ринково зважених систем обмінного курсу, що базується на основах економіки, а також утриматися від конкурентної девальвації валют.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас