Капіталізація фондового ринку Росії знизилась на 8% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Капіталізація фондового ринку Росії знизилась на 8%

Фондовий ринок
198
До кінця I півріччя капіталізація російського ринку акцій знизилася на 8% порівняно із початком року і склала 704 млрд доларів, що майже удвічі (на 47%) менше історичного максимуму, досягнутого в 2007 році. Про це говориться в аналітичному огляді, підготовленому Національною асоціацією учасників фондового ринку РФ (НАУФР).
Протягом першого кварталу 2010 року ринок відновлювався після кризи, і капіталізація зростала із середнім темпом близько 20% на квартал. Проте ця тенденція змінилася в II кварталі 2010 року.
Темпи зростання кількості приватних інвесторів різко знизилися, до конку півріччя їх чисельність досягла 700 тисяч, що всього на 4% більше, ніж на початку року. Число активних інвесторів в першому півріччі 2010 років почало скорочуватися. Продовжує зменшуватись кількість професійних учасників ринку цінних паперів. Кількість різних ліцензій ринкових посередників за півроку зменшилась у середньому на 10%. Серед учасників торгів на фондових біржах спостерігається висока концентрація із обсягів операцій.
На частку десяти найбільш капіталізованих емітентів припадає 62% капіталізацій фондового ринку, підрахували в НАУФР. Список десяти найбільш капіталізованих емітентів змінився незначно, а перші п'ять позицій в ньому традиційно займають одні і ті ж компанії: "Газпром", "Роснефть", Сбербанк, ЛУКОЙЛ, "Сургутнефтегаз". Капіталізація емітентів, що відносяться до галузі видобутку і переробки нафти і газу, вперше виявилася нижчою 50%. Збільшилась частка компаній фінансової сфери і металургії.
На фондових біржах представлено менше 0,5% всіх відкритих акціонерних товариств, і цей показник залишається практично незмінним протягом останніх років.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас