"Одеса - Броди" все таки заповнять нафтою для Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Одеса - Броди" все таки заповнять нафтою для Білорусі

Енергетика
552
Україна та Білорусь уклали договір про транспортування нафти через українську територію до Білорусі по нафтопроводу "Одеса - Броди". Про це повідомив начальник управління зовнішньоекономічної діяльності оператора нафтотранспортної системи України компанії "Укртранснафта" Михайло Кравченко.
Він відмовився розкрити подробиці домовленості, посилаючись на конфіденційність інформації.
"Ми підписали деякі договори про транспортування нафти. Те, що в них знаходиться, це умовами контракту передбачено, що воно не розголошується. Настане час, коли завершаться всі процеси, тоді ми повідомимо офіційно", - сказав він, уточнивши, що договір був підписаний в Мінську (Білорусь) нещодавно.
За словами Кравченко, договором не визначено, яка саме нафта транспортуватиметься по нафтопроводу.
Нагадаємо, 12 липня Україна і Білорусь підписали міжурядову угоду про співпрацю у сфері транзиту нафти через територію України на білоруські нафтопереробні заводи.
В жовтні міністр палива та енергетики Юрій Бойко заявив, що наприкінці листопада Україна здійснить пробне прокачування 80 тис. тонн венесуельської нафти на Мозирський нафтопереробний завод (Білорусь) із використанням в аверсному режимі нафтопроводів "Одеса-Броди" і "Дружба".
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас