Готівковий валютний ринок: початок тижня на колишньому рівні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Готівковий валютний ринок: початок тижня на колишньому рівні

Валюта
368
Вартість долара в обмінниках з початку поточного тижня не змінились, і становить - 7,9579/7,9820 грн/дол.
Важливим рішенням для валютного ринку, на думку Володимира Олексюка, експерта аналітичного департаменту X-Trade Brokers Ukraine, стала вимога НБУ від дилерів комерційних банків подавати центральному банку лише реальні заявки на покупку/продаж валюти.
Зазначається, що останнім часом почастішали випадки, коли банки при здійсненні операцій покупки валюти за гривню з Нацбанком подають нереальні заявки, які потім ними анулюються. Центробанк розцінює це як свідому дестабілізацію валютного ринку України. Середній курс євро/гривня на готівковому ринку сьогодні відзначився розширенням спреда на 9 копійок.
Ціна євровалюти в обмінниках складає 11,0409/11,1904 грн/євро на тлі подальшого нерішучого руху курсу на міжнародному ринку, який вже три тижні рухається в широкому бічному діапазоні, - 1,3740-1,4080 EUR/USD.
На думку експерта, невизначеною ситуація з євро залишатиметься ще мінімум два дні, до оголошення рішення ФРС США про нове стимулювання економіки. Курс долара протягом сьогоднішніх торгів залишиться незмінним.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас