Ділма Руссефф стала Президентом Бразилії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ділма Руссефф стала Президентом Бразилії

Казна та Політика
343
У Бразилії відбувся другий тур президентських виборів. Кандидат від правлячої партії - Партії трудящих Бразилії - Ділма Руссефф здобула перемогу, набравши 55,5% голосів виборців, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Як повідомили представники виборчої комісії країни, суперника 63-річної Руссефф - соціал-демократа Жозе Серра підтримали 44,5% громадян країни.
Очікується, що інавгурація нового Президента відбудеться 1 січня 2011 р.
Руссефф, за офіційними даними Центральної виборчої комісії Бразилії, набравши 47% голосів виборців, здобула перемогу в першому турі президентських виборів. Опозиційний кандидат Ж.Серра - колишній губернатор бразильського штату Сан-Паулу - у першому турі набрав близько 33% голосів виборців.
Для перемоги в першому турі виборів переможцеві необхідно було набрати 50% плюс один голос. За підсумками голосування, яке пройшло 3 жовтня, обидва кандидати вийшли в другий тур.
Нагадаємо, чинний глава держави Луїс Інасіу Лула да Сілва не брав участь у виборах, оскільки, згідно з конституцією Бразилії, не має права виставляти свою кандидатуру після 2-х термінів президентського правління.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас