Нова експертна група допоможе розвитку глобальної торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова експертна група допоможе розвитку глобальної торгівлі

Казна та Політика
163
Великобританія, Німеччина, Індонезія та Туреччина планують створити експертну групу, що запропонує способи розширення глобальної торгівлі, повідомляє Reuters.
Створення групи, про яке було оголошено після переговорів прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона і канцлера Німеччини Ангели Меркель, відбувається в ситуації, коли багато економістів побоюються, що напруженість навколо національних валют може спровокувати торговельні війни.
Експертів попросять до початку 2011 року підготувати рекомендації з розширення глобальної торгівлі в короткотерміновій і середньотерміновій перспективі.
"Торгівля це двигун глобального економічного росту. Тому ми вважаємо підтримку торгівлі і ліквідацію торговельних бар'єрів пріоритетом діяльності наших урядів і хочемо бачити політичну прихильність лібералізації торгівлі на саміті G20 у Сеулі", - говориться в спільній заяві Кемерона і Меркель.
Експертну групу очолять колишній генеральний секретар Світової організації торгівлі Пітер Сазерленд і професор Університету Нью-Йорка Джагдіш Бхагваті. До неї ввійдуть експерти із промислово розвинених та економік, що розвиваються.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас