Двоє суддів отримали по 5 років за хабарництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Двоє суддів отримали по 5 років за хабарництво

Кримінал
533
Двоє суддів у Вінницькій області засуджені до 5 і 5,5 років ув'язнення. Про це повідомили в прес-центрі Служби безпеки України.
Так, Апеляційним судом Хмельницької області ухвалений вирок судді міськрайонного суду міста Хмільника Вінницької області, згідно з яким посадову особу визнано винною у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України (отримання хабара службовою особою, що займає відповідальне положення).
Засудженому призначене покарання - 5 років строку із позбавленням права займати посаді в суді на термін 3 роки із конфіскацією майна, окрім житла.
Співробітники СБУ затримали цього суддю в січні 2010 року «на гарячому» - при отримання 1400 дол. і 400 євро від батька одного із підсудних за призначення мінімального покарання у кримінальній справі.
За матеріалами спецслужби кримінальну справу відносно хабарника порушила і розслідувала Генеральна прокуратура України.
Також в лютому 2010 року Верховний Суд України розглянув касаційні скарги і залишив в силі вирок відносно іншого судді того ж міськрайонного суду Хмільника Вінницької області.
За отримання хабара і винесення свідомо неправосудного рішення, здійснені із корисливих мотивів (ст. 368 і ст. 375 Кримінального кодексу України), посадова особа позбавлена другого кваліфікаційного класу судді. Вироком Апеляційного суду Житомирської області хабарник позбавлений свободи строком на 5,5 років з позбавленням права обіймати посади судді строком на 3 роки, також конфіскована половина його майна.
Співробітники СБУ затримали хабарника в лютому 2008 року при отриманні грошей у приватному будинку 60-річного місцевого жителя, який був позивачем у цивільній справі про стягнення боргу.
Встановлено, що, головуючи на судових засіданнях, суддя затягнув розгляд даної справи майже на півтора роки. Врешті-решт, вимагач змусив літнього чоловіка дати хабар і погодився отримувати його частинами. За черговими сумами суддя особисто приходив до позивача додому, де і отримував гроші від його родичів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас