Зростання імпорту до Китаю сприяє відновленню світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання імпорту до Китаю сприяє відновленню світової економіки

271
Після початку міжнародної фінансової кризи Китай почав втілювати в життя заходи із розширення вжитку усередині країни. Попит на внутрішньому ринку КНР сприяв економічному відновленню сусідніх країн і світу. Особливо, цього року Китай прикладає максимум зусиль для розширення ринку, регулювання структури, стимулювання збалансованого розвитку. Через зростання імпорту всі прагнуть потрапити на великий китайський ринок.
За митними даними, економічне відновлення Китаю призвело до стрімкого зростання цін на сиру нафту, залізняк та іншу сировину на міжнародному ринку. За минулі три квартали рівень цін на імпорт первинної продукції виріс на 37%, фізичний обсяг імпорту збільшився на 23,8%, цей показник значно вищий за аналогічні дані інших основних економічних суб'єктів. Поступово підвищується ступінь залежності інших країн від експорту до Китаю.
Крім того, під час 11-ї п'ятирічки КНР прикладала зусилля для розширення внутрішнього вжитку одночасно зі стабілізацією попиту з-за кордрну. В той же час, покращується структура зовнішньої торгівлі, імпорт і експорт стає збалансованішим, значно знизився рівень залежності Китаю від ринків розвинених країн.
За митною статистикою, за три квартали цього року, не дивлячись на те, що Європа, США і Японія, як і раніше, є трьома найбільшими торговельними партнерами Китаю, їх частка з 43,3% в кінці 10-ої п'ятирічки впала до 39,2%. Услід за зниженням ступеню залежності від розвинених країн значно прискорюється розвиток нових ринків. За перші три квартали поточного року серед 10 найбільших торговельних партнерів Китаю три місця зайняли держави, що розвиваються, у тому числі, країни Південно-східної Азії, Індія і Бразилія. Крім того, темпи зростання зовнішньоторгового обігу між КНР і Індією і Бразилією вищі за аналогічні показники інших країн.
За матеріалами:
Женьмінь Жибао
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас