Точка зору: Перехід на зимовий час неважливий для економіки, а здоров'ю не шкодить — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Перехід на зимовий час неважливий для економіки, а здоров'ю не шкодить

347
Сезонні переходи на літній і зимовий час не впливають на здоров'я людини, вважає головний науковий співробітник інституту медико-біологічних проблем РАН Світлана Степанова.
"Жодних страхітливих даних про збільшення кількості інфарктів, звернень до поліклініки, збільшення суїцидальних наслідків в період переходу на літній або зимовий час у спеціальній літературі не існує", - сказала С.Степанова журналістам у Москві.
При цьому вона зазначила, що інколи подібні повідомлення все ж потрапляють в пресу і формують негативне ставлення людей до сезонних тимчасових переходів.
"Негативна інформація інколи потрапляє в пресу і впливає на людей, які не є фахівцями і не можуть критично оцінити цю інформацію, підхоплюють повідомлення, тим самим формують негативне ставлення до сезонних переходів", - сказала вона.
На думку С.Степанової, перехід на літній і зимовий час наближає людину до природи. "Влітку світає раніше, відповідно ми встаємо раніше. Взимку, відповідно, світає пізніше, відповідно ми і встаємо пізніше", - пояснила вона.
Крім того, експерт повідомила, що для адаптації людини до нового часу людині потрібна доба.
Між тим заступник директора інституту географії РАН Аркадій Тішков зазначив, що економічний ефект економії електроенергії при переході на зимовий час не дуже великий.
"За останніми даними, які ми отримали від робочої групи в міністерстві енергетики РФ, економія електроенергії складає 0,1-0,3%", - сказав він.
На думку Тішкова, для такої північної країни, як Росія, це особливо важливо, оскільки влітку у нас ясно, взимку сутінки починаються вже о 16 годині.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас