Плани кількох країн із оновлення кавових плантацій можуть підштовхнути ціни на каву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Плани кількох країн із оновлення кавових плантацій можуть підштовхнути ціни на каву

Аграрний ринок
117
Плани кількох країн Латинської Америки із оновлення кавових плантацій можуть підштовхнути зростання цін на каву.
Як повідомляє Організація виробників кави в Росії, на початку цього тижня до інформації про низькі запаси кави додалося і рішення деяких країн відновити фонд кавових дерев. Оскільки урожай від нових саджанців буде отриманий не раніше, ніж через 3-4 роки, інвестори відреагували зростанням цін, піднявши рекордний максимум минулого тижня з $2,035 до $2,046 за фунт.
Мексика до 2014 року планує замінити, як мінімум, 60% кавових плантацій. У країні діє програма із субсидування заміни кавових дерев. Колумбія, що займає друге місце із виробництва кави сорту "арабіка", планує почати схожу програму із оновлення фонду кавових дерев навесні 2011 року.
Ситуацію ускладнює те, що плантації Коста-Ріки заражені грибком через постійну хмарність і рясні дощі. Інститут кави цієї країни заявив про зниження прогнозів із урожаю на 3,5% - з 1,66 млн мішків (60 кг) до 1,61 млн мішків.
У Бразилії цього року високий урожай кави, але експорт утруднений через те, що порти не витримують навантаження. В результаті до 10% кавових постачань залишаються поза чергою на виконання. Особливо важка ситуація спостерігається в Сан-Паулу в порту Сантос, з якого експортується три чверті бразильської кави. Причина цієї скрути, у тому числі, і в урожаї цукрового очерету, який виріс більш ніж на 26% в порівнянні з минулим роком.
Як вважають експерти, запас для зростання цін на кавовому ринку залишається.
Организація виробників кави в Росії - некомерційне партнерство, засноване в 2000 році провідними виробниками кави в Росії. В даний час її членами є 5 найбільших виробників кави в Росії - ТОВ "Крафт Фудс Рус", ТОВ "Нестле Росія", ТОВ "Пауліг Рус", ТОВ "Чибо СНД" і ТОВ "Монтана Кава". На їх частку доводиться більше 65% російського ринку кави.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас