Бразилія виносить на саміт "двадцятки" пропозицію про створення спеціального Індексу валютного маніпулювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразилія виносить на саміт "двадцятки" пропозицію про створення спеціального Індексу валютного маніпулювання

Валюта
308
Бразилія виносить на саміт "двадцятки", який відбудеться у листопаді в Сеулі, пропозицію про створення спеціального Індексу валютного маніпулювання. Про це, як повідомляють європейські ЗМІ, заявив міністр фінансів Бразилії Гідові Мантега.
На його думку, це дозволить визначити ті країни, які "штучно занижують курси валют для підвищення конкурентоспроможності своїх економік".
Індекс валютного маніпулювання, за словами Мантеги, складатиметься і відстежуватиметься Міжнародним валютним фондом (МВФ). "МВФ повинен виробити методику, яка дозволить визначити, яка валюта відображає справжню економічну ситуацію в кожній конкретній країні, а яка ні", - додав міністр.
Він зазначив, що в разі, якщо буде встановлений факт маніпулювання валютними курсами, проти країни-порушника повинні вживатись заходи з боку Світової організації торгівлі (СОТ).
Європейські фахівці зазначають, що подібна ініціатива Бразилії пояснюється її побоюваннями відносно подальшого падіння курсу американського долара в результаті очікуваної програми Федеральної резервної системи США зі збільшення грошової маси.
Національна валюта Бразилії - реал - стала зараз світовим лідером серед валют за зростанням обмінного курсу відносно долара. В результаті відбувається тривале подорожчання бразильських товарів, що зменшує експорт із країни.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас