У кінохроніці Чапліна 1928 року побачили жінку із мобільником — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У кінохроніці Чапліна 1928 року побачили жінку із мобільником

339
Документальна кінохроніка 1928 року, котра увійшла як бонус до колекційного видання кінофільму Чарлі Чапліна "Цирк", викликала сенсацію - прискіпливі кіномани розгледіли на відео жінку із мобільним телефоном, пише британське видання The Daily Mail.
Кадри були зняті на прем'єрі "Цирку" біля знаменитого китайського Театру Манна в Лос-Анджелесі. У одному з епізодів в кадр потрапляє дивна пані, яка йде по вулиці, тримаючи біля вуха якийсь пристрій. Причому при більш детальномуогляді стало зрозуміло, що вона не просто притискує щось до голови, а жваво жестикулює, говорить і посміхається - тобто поводиться як людина, що розмовляє по мобільному телефону.
Перший схожий на мобільник пристрій - "Уокі-токі" фірми Motorola - було випущено в 1940 році і він мав значні розміри, а перші мобільники з'явились у 1980-х роках. Навіть якщо передбачити, що це перший портативний радіопередавач, то його все одно відділяють від кінохроніки цілих 12 років, зазначає газета.
Режисер-документаліст Джордж Кларк. який виявив загадкові кадри, говорить, що вивчав їх протягом року. Він показав уривок більш ніж ста своїм знайомим, але ніхто не зміг придумати побаченому переконливого пояснення. Деякі глядачі передбачили, що жінка слухає портативне радіо, хоча це не пояснює, чому вона сама говорить. "Моя теорія проста - мандрівниця в часі розмовляє по мобільному телефону. Якщо у вас є інші версії, то поділіться з ними", - говорить Кларк.
Деякі передбачили, що пані, яка потрапила в об'єктив, демонструє ознаки шизофренії, прикриваючи обличчя, намагаючись приховати той факт, що розмовляє вголос сама із собою. Було запропоновано і тривіальне пояснення - випадкова прохожа просто намагається заховати обличчя від камери. А скептики вважають, що фрагмент кінохроніки - просто підробка, створена самим Кларком.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас